ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про розрив договору з РФ про транзит військових у Молдову

Документи підписали 25 листопада 1995 року в Сочі

Порошенко підписав закон про розрив договору з РФ про транзит військових у Молдову
Фото: twitter.com/poroshenko

Президент Петро Порошенко підписав закони про денонсацію угод з Росією щодо військових міждержавних перевезень і транзиту через Україну російських військових у Молдову.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

Документи між урядами України і Росії підписали 25 листопада 1995 року в Сочі. Угодою про транзит через територію України військових РФ, які тимчасово перебувають на території Молдови, встановлювався порядок, умови та особливості переміщення, надання дозволів і контроль з боку української сторони. Угодою про організацію військових міждержавних перевезень та розрахунків за них врегульовувалося питання перевезення військових формувань, команд та членів їхніх сімей, які виконувалися залізничним, повітряним або автомобільним транспортом з України в Росію і з Росії в Україну, а також з України за кордон і назад через територію Росії та з Росії в інші країни і назад транзитом через українську територію.

Документи укладалися на п'ять років з автоматичною пролонгацією, якщо жодна зі сторін за шість місяців письмово не повідомила про намір припинити їхню дію.

Нагадаємо, 21 травня Верховна Рада денонсувала п'ять військових угод з Росією. А напередодні уряд ухвалив рішення розірвати військово-технічну угоду з Росією від 1993 року. У березні Україна також розірвала угоду про малий прикордонний рух з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram