ГоловнаПолітика

Київ не просив Захід про розміщення систем ПРО, - Порошенко

Президент упевнений, що Україна буде здатна себе захистити

Київ не просив Захід про розміщення систем ПРО, - Порошенко
Фото: www.dyvys.in

Питання про звернення до міжнародних партнерів про розміщення в Україні систем протиракетної оборони (ПРО) не стоїть на порядку денному.

Про це президент України Петро Порошенко заявив під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром  Канади Стівеном Харпером в Києві, відповідаючи на питання, чи зверталася Україна до міжнародних партнерів про можливість розміщення на своїй території систем ПРО для зміцнення національної безпеки.

"Відповідь дуже проста - ні, не зверталися. Зараз це питання не на порядку денному", - підкреслив Порошенко, якого цитує УНІАН.

Водночас він додав, Україна для підвищення боєздатності своєї армії направляє понад 5% ВВП на фінансування оборонної сфери, і в тому числі значна частина коштів йде на закупівлю новітнього озброєння і модернізацію озброєння, яке мають сьогодні Збройні сіли.

"Упевнений в тому, що Україна буде здатна себе захистити", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов не виключив, що Україна почне консультації з розміщення компонентів системи ПРО на своїй території у зв'язку з тим, що Росія почала розміщувати на території Криму ядерне озброєння.

У свою чергу в Кремлі заявили, що якщо на території України з'являться елементи американської системи ПРО, це буде сприйнято як загроза і спричинить відповідні заходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram