ГоловнаПолітика

Канада готова ввести нові санкції проти Росії

Стівен Гарпер сподівається, що "Велика сімка" обговорить можливість надання Україні зброї

Канада готова ввести нові санкції проти Росії
Стивен Харпер
Фото: EPA/UPG

Канада виступає за продовження економічних санкцій щодо Російської Федерації, яка здійснює агресію в Україні, і навіть готова до введення додаткових обмежувальних заходів.

Про це сказав прем'єр-міністр Канади Стівен Гарпер під час спільної прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком, інформує Укрінформ.

"Повинні бути наслідки для Путіна, економічні санкції повинні залишатися. І ми залишаємося готові до співпраці з нашими союзниками, щоб ввести додаткові санкції, якщо цього вимагатиме ситуація", - сказав Гарпер.

Він нагадав, що на сьогоднішній день Канада запровадила санкції проти 270 росіян і сепаратистів.

Також Гарпер висловив сподівання, що однією з тем під час саміту "Великої сімки" буде можливість надання зброї Україні.

"Щодо військової допомоги, зокрема зброї - летальної і нелетальної, необхідно дійсно багато зробити. Ми повинні налагодити співпрацю з нашими союзниками. Я сподіваюся, що ми будемо про це говорити на нашому саміті", - зазначив прем'єр Канади.

Нагадаємо, в березні 2014 року через агресивну політику Росії щодо України "Велика вісімка" виключила Росію зі своїх лав, ставши "сімкою", і відмовилася від проведення саміту G8 в Сочі, провівши зустріч G7 в Брюсселі. Формат "Великої вісімки" існував з 1996 року.

Країни G7 мають намір зберегти санкції проти Росії до мирного врегулювання ситуації на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram