ГоловнаПолітика

Канада і Україна почали консультації щодо візового діалогу, - Порошенко

Президент побачив, що Канада збільшила дію віз і спростила їх отримання для українців

Канада і Україна почали консультації щодо візового діалогу, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Канада і Україна почали консультації щодо візового діалогу.

Про це заявив президент України Петро Порошенко після зустрічі з прем'єр-міністром Канади Стівеном Харпером в Києві, повідомляє прес-служба президента.

"На сьогоднішній день є початок візового діалогу та конкретні кроки, які демонструє Канада - у збільшення тривалості віз, які вони видають українцям, у спрощенні процедури отримання віз - наші консультації будуть продовжені", - сказав Порошенко.

Президент також висловив сподівання на найближчому засіданні робочої групи підписати угоду про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Канадою.

"Я впевнений, що ця угода має бути підписана. І вже на найближчому засіданні нашої групи ми маємо всі шанси, щоб ця угода була підписана. Нам треба знімати будь-які торгові обмеження у торгівлі між Україною та Канадою - надійними партнерами не тільки в політичному сенсі, але і в економічному ", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сподівається за три місяці завершити переговори про ЗВТ з Канадою.

Переговори між Україною та Канадою про ЗВТ почалися в червні 2010 року. Незабаром вони зупинилися через подачу Києвом заявки на перегляд мит в рамках членства в СОТ. Переговори змогли відновити лише навесні 2014 року.

Серед переваг ЗВТ з Канадою - поява нових можливостей для партнерства з іншими американськими країнами. Наявність у Канади діючих угоду про ЗВТ як з США, так і з Мексикою, а також з більшістю країн Латинської Америки відкриває перспективи розвитку для українських компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram