ГоловнаПолітика

Яценюк і Яресько почнуть робочий тиждень з візиту в США

Українська делегація проведе переговори з МВФ

Яценюк і Яресько почнуть робочий тиждень з візиту в США
Фото: www.dyvys.in

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вирушить до США 8-10 червня з робочим візитом.

Як повідомляє прес-служба уряду в суботу, прем'єра супроводжуватиме міністр фінансів України Наталія Яресько.

"У рамках візиту передбачаються зустрічі з керівництвом Сполучених Штатів, американського Конгресу і його політичними лідерами, керівниками державного департаменту і фінансового і енергетичного блоку уряду США. Українська делегація проведе переговори з керівництвом Міжнародного валютного фонду", - йдеться в повідомленні.

Також в США відбудеться зустріч Яценюка з представниками української громади.

Окрім того, прем'єр-міністр України виступить на глобальному форумі Американського єврейського комітету (АЕК).

"Економічна і фінансова складова запланованих переговорів стосуватиметься актуальних питань співробітництва з МВФ та іншими міжнародними інституціями та заохочення подальшої підтримки України з боку її партнерів. Серед іншого, йтиметься про підготовку до українсько-американської інвестиційної конференції, запланованої на 13 липня 2015 року у Вашингтоні" , - розповіли в прес-службі.

Політичний порядок денний переговорів включатиме питання посилення міжнародної солідарності навколо територіальної цілісності та безпеки України.

Нагадаємо, в Україні напередодні завершила роботу місія МВФ. Вона констатувала, що влада виконала майже всі умови для виділення другого траншу (його повинні були надати у червні), проте наразі не змогла домовитися із зовнішніми кредиторами про реструктуризацію, що передбачено у програмі співробітництва України з фондом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram