ГоловнаПолітика

Незаконним діям Росії немає виправдань, - постпред України в ООН

Право України на самооборону передбачено Конституцією країни, нагадав Сергеєв

Незаконним діям Росії немає виправдань, - постпред України в ООН
Фото: un.org

Україна в ситуаціях з анексією Криму і збройного протистояння атакам бойовиків на сході країни має всі юридичні підстави, закріплені своєю Конституцією, а також Статутом ООН. Росія ж діє незаконно, підживлюючи тероризм в Україні.

Про це у п'ятницю під час засідання Радбезу ООН сказав постійний представник України при ООН посол Юрій Сергеєв, повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні, як і раніше, ми уважно вислухали лекцію російської делегації про те, що Україна робить не так. Спочатку хотів би нагадати російській владі про те, що Україна має повне право захищати свою територіальну цілісність і суверенітет, які заперечує Росія у зв'язку з окупацією Криму і в зв'язку з агресією в наших східних регіонах", - заявив Сергеєв після промови постпреда РФ при ООН Віталія Чуркіна, в якій він вкотре звинуватив Київ у проведенні "каральних операцій".

Право України на самооборону передбачено Конституцією країни, а також Статутом ООН - а саме статтею 51-ою, включаючи пропозиції інших країн про надання допомоги на самооборону, продовжив Сергеєв.

"Які юридичні джерела має Росія, щоб направити озброєння, війська, найманців на нашу територію - жодні. Ви не знайдете жодного виправдання цьому в Статуті ООН", - заявив постійний представник України.

Нагадаємо, 5 червня Україна ініціювала засідання Ради безпеки ООН у зв'язку з атакою бойовиками українських військових в районі Мар'їнки Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram