ГоловнаПолітика

Усе йде до того, що Росія збирається "віддати Савченко", - адвокат

Захист допускає, що українську льотчицю можуть засудити на 13-16 років

Один з адвокатів української льотчиці та народного депутата Надії Савченко Ілля Новиков заявляє, що останнім часом слідство у її справі різко прискорилося.

Про це він сказав в інтерв'ю "Новой газете".

"Треба сказати, що слідство останнім часом підганяє само себе. Наприклад, коли ми говорили слідчим, що не можемо приїхати, ми зайняті, у нас інші справи, слідчий до нас сам приїжджав і привозив на підпис папірці, бо йому треба було обов'язково цього ж дня відзвітувати", - сказав Новиков.

За його словами, слідство різко прискорилися ще до того, як сили АТО затримали в Луганській області російських спецпризначенців Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва. Адвокат пояснює це тим, що "було дано команду".

"Мабуть, уже прийнято рішення якомога швидше провести суд і після суду домовлятися на рівні дипломатії", - сказав Новиков.

Він також вважає, що все йде до того, що Росія збирається "віддати Савченко".

"За моєю сьогоднішньою оцінкою, швидше йде до цього, тому що ніяких бонусів від того, що її тримають тут, Кремль не отримує. А все, що потрібно в сенсі громадської думки, вони досягнуть тим, що її засудять. А після того, як її засудять, ніякої користі вона приносити не буде, а незручності приноситиме, тому що тиск з боку європейців за її звільнення буде тільки наростати", - сказав Новиков.

На запитання, який термін суд може призначити Савченко, Новиков відповів: "Абсолютно спокійно може бути 13-16 років. Я б хотів підкреслити, що це той рідкісний випадок, коли ми не збираємося в принципі працювати в площині покарання, і нам абсолютно не цікаво, яка там буде цифра".

За словами Новикова, адвокати Савченко своє завдання в суді вбачають у тому, щоб "показати всім, як йшло слідство, ось просто вивернути всю цю білизну навиворіт, лайном назовні", а також набрати додаткові очки підтримки Савченко за межами Росії.

Нагадаємо, Служба безпеки України розпочала розслідувати фальсифікацію співробітниками ФСБ і Слідчим комітетом РФ справи проти Надії Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram