ГоловнаПолітика

Савченко написала про відмінність між українськими і російськими військовими

Адвокат української льотчиці оприлюднив її новий лист

Савченко написала про відмінність між українськими і російськими військовими
Фото: grani.ru

Адвокат української льотчиці, депутата Верховної Ради Надії Савченко опублікував її лист, в якому вона висловилася з приводу ставлення Росії до своїх солдатів - затриманих у Луганській області Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва.

Фотографії листа адвокат опублікував у своєму Твіттері.

"Я - український офіцер, потрапила в полон до свого ж народу, тільки обдуреного ворогом, а потім була продана своїм же народом, викрадена і вивезена до Росії. Зараз брехливо обвинувачуюся російським слідством і сиджу у в'язниці. Але за мене з усіх сил, завзято, борються український народ, українська влада, безліч людей у всьому світі", - написала Савченко.

При цьому вона додала, що вражена тим, як Росія кидає своїх солдатів у чужій країні.

"Історія двох російських військових, які потрапили в полон до українських військових на території України при виконанні секретних злочинних наказів російської влади в неоголошеній, безчесній, гібридній війні проти українського народу, вразила мене тим, як Росія кидає своїх солдатів. Кремль від них просто відмовився", - пише льотчиця

Вона також зазначила, що президенту РФ Володимирові Путіну простіше підписати указ про засекречування втрат військових, ніж реально їх захистити.

"Президенту простіше підписати указ про нерозголошення втрат військових у мирний час, щоб приховати від російського народу, скількох синів своїх матерів він послав на вірну смерть, не дбаючи про порятунок їхніх життів. Я захищала свою землю! І в полон потрапила тому, що вирішила, що не вартий мій полон життя того хлопця, який вийшов мені назустріч брати мене в полон. І не стала стріляти в нього. Кого захищають російські військові на території іншої країни? Інтереси своєї влади? Так чому влада кидає їх?" - пише Савченко.

Фото: twitter.com/mark_feygin

Фото: twitter.com/mark_feygin

Нагадаємо, Служба безпеки України почала розслідувати фальсифікацію співробітниками ФСБ і Слідчим комітетом РФ справи проти Надії Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram