ГоловнаПолітика

Європарламент вводить свої санкції у відповідь на "чорний список" РФ

ЄП обмежив доступ до своїх приміщень російським дипломатам і призупинив участь у комітеті співпраці з Росією

Європарламент вводить свої санкції у відповідь на "чорний список" РФ
Папа Римский Франциск в Европарламенте
Фото: EPA/UPG

Європарламент обмежив вільний доступ до своїх приміщень для посла Росії при ЄС, депутатів Держдуми і Федеральних зборів РФ і призупиняє участь у комітеті міжпарламентського співробітництва ЄС-Росія.

Таке рішення ухвалив у вівторок Президент Європарламенту Мартін Шульц після зустрічі з послом Росії при Євросоюзі, повідомляє Укрінформ.

"Після публікації "чорного" списку європейських політиків і чиновників президент Європарламенту Мартін Шульц сьогодні поінформував російського посла при ЄС, що у зв'язку з неспроможністю російської влади забезпечити прозорість їх рішень згідно з міжнародним правом, а також надання можливості окремим особам реалізувати своє право на захист і оскарження, він вважає обгрунтованими застосування відповідних заходів", - заявили в Європарламенті.

Поки "чорний" список не буде скасовано, Європарламент вирішив обмежити доступ до своїх приміщень послові Росії при ЄС і ще одному російському дипломату (ім'я не вказано); надавати доступ після відповідної оцінки депутатам Державної Думи і Ради Федерацій і призупинити участь у комітеті парламентської співпраці ЄС-Росія.

Раніше Москва передала в посольства держав-членів ЄС список "нев'їзних" у країну політиків. У нього входять 89 осіб, зокрема, лідер лібералів у Європарламенті. Повний список європейських політиків, яким заборонено в'їзд на територію РФ, опублікувала Національна телерадіомовна компанія Фінляндії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram