ГоловнаПолітика

Княжицький закликав ухвалити закон про прозорість медіа

Нардеп не вірить, що Фірташ і Льовочкін викупили частку РФ в "Інтері"

Княжицький закликав ухвалити закон про прозорість медіа
Фото: Катя Куницкая

Фракція "Народного фронту" вважає, що парламент мусить ухвалити закон про прозорість засобів масової інформації, і наполягає на тому, щоб відповідний комітет цього тижня розглянув профільний комітет.

Про це на брифінгу заявив народний депутат Микола Княжицький.

"Саме виходячи з непрозорості медіавласності, ми наполягаємо не ліцензувати ті ЗМІ, які не можуть довести, хто насправді є їхнім власником. Одним із таких є телеканал "Інтер", - сказав Княжицький.

Він зазначив, що фракція "Народного фронту" підтримує і вітає об'єктивне висвітлення у ЗМІ подій, у тому числі і критичного змісту, однак фракція не розуміє, як можна видавати ліцензію медіа, жоден власник якого не відомий. "Слова Фірташа і Льовочкіна, що вони нібито є власниками цього каналу, не підтверджуються жодним документом, немає жодних доказів, що телеканал "Інтер" дійсно переоформив 29% акцій і викупив їх у російського "Первого канала". За нашою інформацією, гроші за такою транзакцією досі не надходили. За іншими даними, якщо такі гроші і надходили, то їхнє походження неможливо зрозуміти", - сказав Княжицький.

На думку Княжицького, в умовах військової агресії дозволяти інформаційну агресію всередині країни є злочином.

Нагадаємо, у лютому цього року Group DF повідомила про викуп 29% акцій "Інтера", які належали російському ВАТ "Первый канал".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram