ГоловнаПолітика
Спецтема
Россия

Німеччина вимагає від Росії пояснень щодо "чорного списку"

Політики зі списку мають знати, чому потрапили в нього, вважають у Німеччині

Німеччина вимагає від Росії пояснень щодо "чорного списку"

Уряд Німеччини вимагає від Росії чітко пояснити, чому вісім німців було включено в список осіб, яким заборонено в'їзд до Росії.

Про це заявив представник міністерства закордонних справ ФРН, передає Deutsche Welle.

"Якщо хтось хоче оскаржити рішення, то він має знати, чому його внесено до цього списку", - заявив він.

Крім цього, як зазначив представник німецького уряду Штеффен Зайберт, публікація "чорного списку" Москви не є причиною для того, щоб припинити контакти з Росією з приводу врегулювання кризи в Україні.

Він також висловив сподівання, що внесення до списку санкцій Уве Корзепіуса не вплине на його діяльність як радника з європейських питань у відомстві канцлера ФРН, яким він незабаром буде.

У свою чергу міністр закордонних справ Чехії Любомир Заоралек викликав посла Росії в республіці Сергія Кисельова для пояснення з приводу "чорного списку", заявила прес-секретар відомства Міхаела Лагронова.

Нагадаємо, раніше Москва передала в посольства держав-членів ЄС список "нев'їзних" у країну політиків. У нього входять 89 осіб, зокрема, лідер лібералів у Європарламенті.

Повний список європейських політиків, яким заборонено в`їзд на територію РФ, опублікувала Національна телерадіомовна компанія Фінляндії. Російське МЗС автентичність списків поки що не підтвердило.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram