ГоловнаПолітика

Кримські активісти пояснили, чому ФСБ завела справу проти Чубарова

Таким чином російська влада хоче запобігти проведенню Всесвітнього конгресу кримських татар у Туреччині

Кримські активісти пояснили, чому ФСБ завела справу проти Чубарова
Фото: EPA/UPG

Активісти в анексованому Росією Криму розповіли про причини кримінального переслідування російської ФСБ глави Меджлісу, народного депутата України Рефата Чубарова.

Про це йдеться в повідомленні організації "Рух опору кримських татар", інформує "Крым.Реалии"

Як зазначають в організації, метою переслідування Чубарова є не допустити скликання і проведення Всесвітнього конгресу кримських татар, який пройде в Туреччині.

На думку координаторів організації, надалі правоохоронні органи Росії можуть направити звернення в Інтерпол про оголошення Чубарова в міжнародний розшук і його подальшу екстрадицію.

"Республіка Туреччина, виконуючи свої міжнародні зобов'язання перед Інтерполом, зобов'язана заарештувати і екстрадувати Рефата Чубарова, що прямо і побічно негативно позначиться на скликанні, проведенні Всесвітнього конгресу кримських татар. У разі відмови офіційної Туреччини виконати вимоги про екстрадицію Чубарова проведення конгресу не матиме легітимності", - йдеться в повідомленні.

"Очевидна мета правоохоронних органів Російської Федерації і керівництва Російської Федерації полягає в зриві проведення Всесвітнього конгресу кримських татар і оголошенні недійсними прийнятих Всесвітнім конгресом кримських татар всіх рішень і резолюцій", - повідомили в організації "Рух опору кримських татар".

Активісти висловили свій протест і зажадали скасування кримінальної справи, яку було порушено проти Рефата Чубарова.

Нагадаємо, кримінальну справу проти народного депутата України, голови меджлісу кримських татар Рефата Чубарова завели в окупованому Росією Криму 29 травня.

14 травня ЦВК зареєструвала Чубарова нардепом. Він пройшов у Раду за списком "Блоку Петра Порошенка" (БПП) після того, як нардеп з БПП Валерій Куліч був призначений губернатором Чернігівської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram