ГоловнаПолітика

Одеським губернатором призначать Саакашвілі (оновлено)

Інформацію підтвердили в Адміністрації президента

Міністр екології Ігор Шевченко заявляє про призначення головою Одеської обласної державної адміністрації колишнього Президента Грузії, радника Президента України Михеїла Саакашвілі.

Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Ще одного меритократа призначено на керівну посаду в Україні! Михеїл Саакашвілі - губернатор Одеської області", - написав він.

Оновлено о 21:48. Пропозицію Кабміну президенту Петру Порошенку призначити головою Одеської ОДА Саакашвілі підтвердив заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий.

"Я можу підтвердити, справді, що таке подання від Кабінету Міністрів до Адміністрації Президента щодо призначення Саакашвілі є", - сказав він в ефірі каналу "Інтер".

Чалий підкреслив, що таке призначення є компетенцією Президента, при цьому спрогнозувавши на 99% позитивне рішення з цього питання.

Оновлено о 22:14. Радник міністра внутрішніх справ і нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко підтвердив, що Саакашвілі справді нині було затверджено Кабміном як кандидата на посаду губернатора Одеської області.

"Подання на погодження затвердження Михеїла Саакашвілі як Одеського губернатора, подав Президент України Петро Порошенко", - написав Геращенко у Facebook.

Депутат висловив переконання, що "Саакашвілі перекриє контрабандні потоки, які річкою ллються зараз через Одеські порти при потуранні СБУ".

Нагадаємо, в лютому прокуратура Києва почала розслідувати наявність ознак корупції в діях співробітників митниці на підставі листування голови групи "Економічний розвиток" у Верховній Раді Віталія Хомутинника та голови Одеської обласної державної адміністрації Ігоря Палиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram