ГоловнаПолітика

Штайнмаєр у п'ятницю відвідає Україну

Німецький міністр зустрінеться зі спостерігачами ОБСЄ.

Штайнмаєр у п'ятницю відвідає Україну
Фото: giga.ua

Голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр прибуде до Києва в п'ятницю, 29 травня. Наступного дня він має намір зустрітися у Дніпропетровську з міжнародними спостерігачами з ОБСЄ.

Як повідомляє агентство AFP, перед поїздкою Штайнмаєр відзначив "значну роботу" представників ОБСЄ і назвав зустріч з ними "особливо важливою справою".

Крім того, німецький міністр підтвердив наміри німецької сторони підтримати Київ. Зокрема, він заявив, що для проведення необхідних реформ "потрібна сильна політична воля в Києві, а також активна та безперервна допомога міжнародної спільноти". За його словами, для України настають "вирішальні дні і тижні", щоб знайти шлях у політично і економічно стабільне майбутнє, а Німеччина підтримає курс українського уряду.

Разом з тим Штайнмаєр висловив занепокоєння з приводу безперервного конфлікту з проросійськими сепаратистами на сході України. "Постійні порушення режиму припинення вогню приховують небезпеку нової ескалації військових дій", - зазначив глава зовнішньополітичного відомства ФРН. Він висловив побоювання, що розвиток подій на Донбасі зведе нанівець усі зусилля в гамуванні напруження в регіоні.

Нагадаємо, Німеччина та Франція - країни-гаранти виконання мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram