ГоловнаПолітика

Мін'юст звільнив половину голів облуправлінь після тестування

На черзі кваліфікаційне тестування глав райуправлінь

Мін'юст звільнив половину голів облуправлінь після тестування
Фото: 24smi.org

Міністерство юстиції завершило перший етап тестування на профпридатність своїх співробітників. Воно проводилося серед 85 керівників та заступників керівників органів юстиції обласного рівня.

"З 85-х протестованих 47 залишили свої посади", - повідомляє прес-служба Мін'юсту.

Анонімне електронне тестування проводила міжнародна аудиторська компанія Ernst&Young. Метою тесту була перевірка професійних навичок, лідерських якостей, а також здатності управляти персоналом.

Для заповнення звільнених 47 посад оголосили відкритий конкурс, взяти участь у якому могли всі, хто має юридичну освіту і стаж роботи у юридичній сфері щонайменше 5 років.

332 кандидати пройшли перший етап тестування, їх допустили до співбесіди з Кадровою комісією Мін'юсту. З них 33-х визнано переможцями. При цьому 12 переможців ніколи раніше не працювали на держслужбі.

У червні Мін'юст почне другий етап кваліфікаційного тестування. На цьому етапі тестування пройде весь керівний склад районних управлінь юстиції.

Їх у структурі Мін'юсту близько 700. Співбесіду пройдуть близько 1400 осіб. На звільнені посади також оголосять конкурс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram