ГоловнаПолітика

Аваков назвав Сакала, Чеботаря та Єршова сакральними жертвами суспільства

Міністр шкодує про звільнених підлеглих.

Аваков назвав Сакала, Чеботаря та Єршова сакральними жертвами суспільства
Фото: Сергей Нужненко

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що звільнені ним заступник міністра Віталій Сакал і Сергій Чеботар, а також в.о. начальника ДАІ Єршов - хороші професіонали, які помилилися і стали "сакральними жертвами" суспільства. Про це він розповів в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформу".

"За що звільнено Єршова? За те, що одна його дочка їздить в шикарній машині, а інша дочка відпочиває в Каннах? Чи не через це. Обидві доньки дорослі, вони прокоментували, що одна заміжня за забезпеченим чоловіком, а інша продає дорогі предмети одягу. Єршова звільнено за те, що він не вказав у декларації свій будинок - тільки за це", - сказав він.

Аваков наголосив, що, попри все, поважає Єршова. "У квітні-травні минулого року, коли почалася війна, Єршов був у тому екіпажі, який вступив у перші бої під Слов'янськом разом із трьома екіпажами "Кобри". Єршов був у складі однієї з груп, яка дуже добре себе проявила. Він неодноразово був під вогнем - тримав позиції, відбивав наших перших полонених, мав особисту сміливість протистояти ворогові, вести вперед людей. Коли ще армія не воювала", - пояснив міністр.

Він також додав, що зі звільненням Єршова з ДАІ втратив людину, якій хоч якось довіряв у цій системі.

"Чоботар. Створений міф, який охоче крутять і сумлінно введені в оману люди, і покидьки від журналістики", - продовжив Аваков. На його думку, неправильно звинувачувати Чеботаря в тому, що його зять виявився не зовсім адекватним і накинувся на журналістів.

Усі інші звинувачення на адресу колишнього міліціонера Аваков пов'язує з його роботою проти ЄДАПС. "Чоботар керував кадрами МВС. Проводив усі люстраційні процеси і звільнення як керівник апарату. Курирував матеріальне забезпечення МВС. Зокрема його руками вчинено дію під назвою" ЄДАПС, геть із МВС". І те, що Чеботар - публічний ворог ЄДАПС і пана Грицака, - це факт. І те, що за низкою публікацій і пропагандою цих публікацій, - не стверджую, що за всіма, - стоїть цей пан, для мене це очевидний факт", - заявив Аваков.

За його словами, він попросив Чеботаря піти тільки за те, що він дав себе спровокувати і не зміг нормально пояснити ситуацію навколо будинку його зятя.

Віталія Сакала Аваков вважає одним з найбільш кваліфікованих слідчих у країні. Тому, розповів міністр, він намагався домогтися спецпроцедури, яка дозволила б залишити Сакала на посаді, незважаючи на те, що той підпадає під люстрацію. "Але і він допустив помилку. Він не врахував, що під час розслідування справи з підробленим листом Мін'юсту наявний конфлікт інтересів. По суті як клієнт люстраційного управління Мін'юсту, він дозволив ГСУ, - маючи на те, треба сказати, всі правові підстави, - розслідувати цю справу", - заявив Аваков.

"Ось вам три історії. Ці люди - не монстри і не варвари, але вони зробили помилки, які призвели до відомого результату. Тому вони прийняли рішення і пішли", - підсумував міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram