ГоловнаПолітика

У Печерському суді намагаються приховати справу проти людей Януковича

Такі дії суду неможливі без погодження з прокуратурою.

У Печерському суді намагаються приховати справу проти людей Януковича
Фото: Макс Требухов

Відомий за справою "беркутівців", які розстріляли людей на Майдані, а також за справою екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка суддя Володимир Карабань сьогодні має намір розглядати кримінальну справу, у якій немає обвинувачених.

Це випливає з розкладу судді, в якому на сьогодні стоїть справа 757/10941/15-к (засідання призначено на 12:30): рядок «сторони процесу» в цій справі порожній, тоді як у всіх інших випадках суд публікує прізвища учасників процесу й обвинувачених, пише Forbes.

Можливо, така маніпуляція необхідна суду для того, щоб не привертати до цієї справи уваги преси: засекреченим може виявитися справа про обвинувачення одного з колишніх чиновників режиму Януковича, якого в суді намагаються вивести з-під покарання на формальних підставах. При цьому необхідно зазначити, що такі дії суду неможливі без узгодження з прокуратурою, яка представляє державне обвинувачення і повинна бути зацікавлена в максимальному розголосі таких справ.

Нагадаємо, найближчим часом одразу кілька чиновників, які входили в близьке коло екс-президента Віктора Януковича, можуть бути викреслені з списку санкцій Європейського Союзу, так вони отримають право розпоряджатися своїми зарубіжними рахунками і спокійно пересуватися країнами ЄС.

Таке рішення ЄС може прийняти через те, що Генпрокуратура України протягом майже півтора року так і не знайшла підстав оголосити підозру у скоєнні злочинів кільком чиновникам зі списку санкцій, серед яких: Олена Лукаш, брати Андрій і Сергій Клюєви, Дмитро Табачник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram