ГоловнаПолітика

ГПУ розслідує причетність Генштабу РФ до тероризму в Україні

Порушено кримінальну справу стосовно російських ГРУ-шників

ГПУ розслідує причетність Генштабу РФ до тероризму в Україні
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура почала розслідування за фактом можливої участі в терористичній діяльності на сході України посадових осіб Головного розвідувального управління (ГРУ) Генерального штабу Російської Федерації.

Про це на брифінгу заявив начальник Головного управління нагляду у кримінальних провадженнях ГПУ Юрій Севрук.

"Наразі розпочато розслідування про причетність до терористичної діяльності військовослужбовців РФ, яких затримали біля Щастя. Під час проведення слідчих дій отримано дані про можливу участь у терористичній діяльності посадових осіб ГРУ Генштабу РФ. У цей час розпочато розслідування і за цим фактом", - сказав Севрук.

Нагадаємо, 16 травня у Луганській області затримали двох російських офіцерів ГРУ - капітана Євгена Єрофєєва і сержанта Олександра Александрова. Затриманих росіян перевели до Києва у Головний клінічний госпіталь Міноборони. 19 травня українські слідчі оголосили їм підозру у скоєнні терористичної діяльності, а 22 травня Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 липня включно.

Раніше радник голови СБУ Маркіян Лубківський повідомив, що російських дипломатів допустять до затриманих військових після узгодження з МЗС України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram