ГоловнаПолітика

Порошенко звільнив від оподаткування міжнародну допомогу на ЧАЕС

Закон набуває чинності наступного дня після опублікування

 Порошенко звільнив від оподаткування міжнародну допомогу на ЧАЕС
Фото: discussiya.com

Президент Петро Порошенко підписав Закон №364-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей виконання проектів міжнародної технічної допомоги на Чорнобильській АЕС".

Про це повідомляє прес-служба Глави держави

Документом усуваються прогалини в податковому законодавстві про особливості реалізації проектів міжнародної технічної допомоги на Чорнобильській атомній електростанції.

"Зокрема, Податковий кодекс доповнюється положеннями про відсутність необхідності реєстрації нерезидентів - виконавців проектів міжнародної технічної допомоги на Чорнобильській АЕС в податковому органі. Мова про нерезидентів, які діють відповідно до положень Рамкової угоди між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку стосовно діяльності Чорнобильського фонду "Укриття" в Україні, та Угоди про грант (Проект ядерної безпеки ЧАЕС) між ЄБРР як Розпорядником коштів, наданих згідно з Грантом з Рахунку ядерної безпеки, Урядом України та Чорнобильською АЕС", - йдеться в повідомленні.

Також Кодекс доповнюється положенням про звільнення від оподаткування прибутку ДСП ЧАЕС та прибутку підприємств, отриманого за рахунок міжнародної технічної допомоги або за рахунок коштів, передбачених у Державному бюджеті як внесок України до Чорнобильського фонду "Укриття" в період підготовки до зняття і зняття з експлуатації енергоблоків ЧАЕС та перетворення об'єкта "Укриття" в екологічно безпечну систему.

У разі порушення вимог щодо цільового використання вивільнених від оподаткування коштів платник податку зобов'язаний збільшити податкові зобов'язання з цього податку за підсумками податкового періоду, який припадає на таке порушення, та сплатити пеню, нараховану відповідно до Кодексу.

Закон набуває чинності наступного дня після опублікування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram