ГоловнаПолітика

Кабмін призначив службове розслідування з приводу начальника Держекоінспекції

Чиновника звинуватили в саботажі наказу Мінекології.

Кабмін призначив службове розслідування з приводу начальника Держекоінспекції
Фото: obozrevatel.com

Виконувача обов'язків голови Державної екологічної інспекції Василя Синегуба відсторонено від посади і проти нього розпочато службове розслідування. Про це йдеться в розпорядженні Кабінету Міністрів №518 від 20 травня.

Одночасно розпорядженням №519 від 20 травня уряд тимчасово доручив виконувати обов'язки голови Держекоінспекції директорові департаменту оперативного контролю та організаційно-аналітичного забезпечення Віктору Черевку.

"Уже відсторонений, і проводиться службове розслідування проти виконувача обов'язків голови Держекоінспекції України Синегуба. Він неефективно виконував свої обов'язки. Минулої середи я порушив це питання в Кабінеті Міністрів, і було прийнято рішення про його відсторонення на період проведення розслідування", - цитує міністра екології Ігоря Шевченка Центр транспортних стратегій. За словами міністра, Синегуб саботував наказ Мінекології про заборону проведення хімконтролю вод ізольованого баласту суден у морпортах України.

Шевченко також повідомив, що 27 травня уряд може призначити на посаду Синегуба Андрія Заїку, гендиректора великої української будівельної компанії HCM Group.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram