ГоловнаПолітика

Затриманий СБУ бойовик зізнався у вбивстві двох військових

Житель Сумської області отримав 450 доларів винагороди

Затриманий СБУ бойовик зізнався у вбивстві двох військових
Фото: sbu.gov.ua

Служба безпеки України затримала в Сумській області бойовика ДНР. Він зізнався у вбивстві двох і пораненні одного військового.

Як повідомляє прес-центр СБУ, громадянин України став бойовиком одного з незаконних збройних формувань терористів у травні 2014 року. Йому видали зброю і разом з іншими бойовиками відправили охороняти блокпости.

"Затриманий зізнався, що обстрілював позиції сил АТО у районі Донецького аеропорту. Під час одного з бойових зіткнень з підрозділом ЗС України бойовик убив двох і поранив одного військового, за що йому заплатили 450 доларів США винагороди", - сказано в повідомленні.

Затриманий повідомив, що діями його групи керував офіцер російської армії, якого називали Олександром Миколайовичем, і розповів, що бачив до 20 російських солдатів.

Бойовик повернувся на Сумщину з важким пораненням і намагався втекти від кримінальної відповідальності. Проте 19 травня співробітники СБУ встановили його місцезнаходження в Білопільському районі і затримали.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (сприяння створенню або діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України. Зловмисника взято під варту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram