ГоловнаКультура

Експерти назвали стратегію розвитку культури імітацією

"Нинішня стратегія є поверховим документом"

Експерти назвали стратегію розвитку культури імітацією
Фото: www.kmu.gov.ua

Експерти громадянської платформи "Реанімаційний пакет реформ" (РПР) закликають міністра культури В'ячеслава Кириленка залучити громадські організації та європейських експертів для роботи над Стратегією розвитку культури в Україні.

Про це йдеться в заяві РПР, опублікованій на офіційному сайті організації.

"Експерти групи "Культура" РПР висловлюють свою глибоку стурбованість якістю і підходом до роботи Міністерства над ключовим документом для розвитку культурної сфери", - йдеться в повідомленні.

За словами експертів, нинішня стратегія є "поверховим документом, який не охоплює значної частини проблем сфери".

"До того ж, документ не відображає значної частини завдань, прописаних в коаліційній угоді та Президентській стратегії сталого розвитку "Україна - 2020", - зазначають експерти.

У РПР наголосили, що на розробку найважливішого документа Мінкультури виділило менш ніж місяць, тоді як над такими програмами в країнах ЄС працюють від року до декількох років.

"У зв'язку з викладеним фактами група "Культура" закликає відповідальних за проведення реформ та асоціацію з ЄС, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, заступника голови Адміністрації президента Дмитра Шимківа, а також народних депутатів звернути особливу увагу на ситуацію з реформами в культурній сфері", - акцентовано в повідомленні. Нагадаємо, раніше Кириленко назвав чотири основні напрями реформ у сфері культури. За його словами, заплановано зробити прозорим розподіл усіх коштів, які використовує міністерство. Наступними пунктами стануть підтримка національного кіновиробництва, впровадження контрактної форми роботи в українських театрах і культурних установах і зміни в системі охорони культурної спадщини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram