ГоловнаПолітика

ГПУ намагається перевести корпоративний спір у кримінальну русло, - адвокат нардепа Клюєва

Захист нардепа назвав безпідставним клопотання про зняття імунітету.

ГПУ намагається перевести корпоративний спір у кримінальну русло, - адвокат нардепа Клюєва
Фото: Макс Левин

Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради вирішив скерувати в Генеральну прокуратуру додатковий пакет депутатських запитів для отримання пояснень про подання на зняття депутатської недоторканності з народних депутатів Сергія Клюєва та Сергія Мельничука.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на адвоката Клюєва Юрія Сухова.

"Ми звернулися з тим, щоб це клопотання не розглядав комітет і рекомендував повернути його без розгляду генеральному прокурору України, оскільки воно внесене в парламент неналежною посадовою особою - не генпрокурором, а звичайним прокурором Генпрокуратури, і до нього не додано жодного доказу. Там просто подання на 8 аркушах, і до нього взагалі не додано доказів. Комітет нашу заяву до уваги не взяв і вирішив дати можливість ГПУ виправити свої помилки і подати відповідний документ", - заявив Сухов.

Він також зазначив, що якби документ повернули без розгляду, прокуратура не змогла б звернутися знову з таким самим клопотанням, треба було б усувати всі недоліки. Те, що дають можливість виправляти помилки, на думку адвоката, свідчить про тенденційний підхід самого комітету і необ'єктивність у цьому питанні.

"Це клопотання безпідставне не тільки за формою, а й за суттю, оскільки жодних доказів вчинення злочину і взагалі будь-якого предмета розмови немає, оскільки прокуратура намагається цивільно-правові відносини і корпоративний спір перевести в кримінальну русло. Таке часто зустрічається в справах, які мають політичне підґрунтя", - сказав Сухов.

Нагадаємо, що ГПУ підозрює Клюєва у великій афері під час приватизації ВАТ "Завод напівпровідників" (Запоріжжя).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram