ГоловнаПолітика

Гройсман презентував "Електронний парламент"

Роботу депутатів полегшать і зроблять більш відкритою.

Гройсман презентував "Електронний парламент"
Владимир Гройсман
Фото: www.business.ua

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман у середу презентував проект "Електронний парламент". Ним передбачено впровадження в законотворчість і роботу Верховної Ради низки електронних технологій.

Роботу "Електронного парламенту" забезпечить Європейський інформаційно-дослідний центр при Верховній Раді. Центр створено за підтримки фонду "Східна Європа" та USAID.

У рамках проекту передбачено розгляд законодавчих актів у другому читанні в електронному вигляді. За словами Гройсмана, це дозволить заощадити 40 тонн паперу.

На сайті Ради вже відкрито онлайн-розділ з даними про відвідування нардепами засідань і голосування.

Ще один проект - створення електронного протоколу зі стенограмами, протоколами засідань комітетів, аудіо- та відеоконтентом.

У стадії розробки і тестування - проект нового уніфікованого сайту парламентських комітетів, на якому розміщуватимуть дані про відвідування, стенограми і протоколи.

Розробляють портал "Народна законотворчість". У ньому заплановано акумулювати пропозиції громадян до законопроектів. Цей проект заплановано запустити восени.

Влітку повинні запустити портал "Відкриті дані".

Також розробляють концепцію електронного робочого місця народного депутата з доступом до баз даних, можливістю здійснювати законотворчу діяльність і спілкуватися з виборцями, розділ для розміщення онлайн-звернень громадян і петицій.

Окрім того, Європейський інформаційно-дослідний центр при Верховній Раді дасть можливість оперативно знайомитися з більш ніж 30 базами даних законодавства Європейського Союзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram