ГоловнаПолітика

Порошенко озвучив очікування від Ризького саміту

Україна вимагає політичного рішення про безвізовий режим.

Порошенко озвучив очікування від Ризького саміту
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко сподівається, що на саміті "Східного партнерства" в Ризі, який відбудеться 21-22 травня, Україна отримає підтвердження її євроінтеграційних прагнень, а також чіткий сигнал про безвізовий режим з ЄС, який стане стимулом для країни, щоб урегулювати всі технічні питання.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

Як заявив Порошенко, Європейський Союз повинен розділити на політичну та технічну складові питання надання Україні безвізового режиму.

"Політичне рішення про надання Україні безвізового режиму має бути чітко зафіксоване, і має бути чіткий перелік технічних питань, і Україна повинна до приїзду останньої місії з оцінки всі технічні питання виконати. Це буде дуже чіткий і потужний сигнал для мотивацію України виконати всі технічні питання", - сказав Президент.

Порошенко також повідомив, що на саміті в Ризі заплановано підписати угоду про надання Україні макрофінансової допомоги на суму 1,8 млрд євро.

Нагадаємо, посол Євросоюзу Ян Томбінський раніше заявляв, що Україна не отримає безвізового режиму з країнами ЄС на саміті в Ризі, оскільки на це рішення немає часу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram