ГоловнаПолітика

Туск розповів, коли Україна може отримати безвізовий режим з ЄС

Після наступної технічної доповіді Єврокомісії в листопаді можна буде говорити про позитивне вирішення цього питання.

Туск розповів, коли Україна може отримати безвізовий режим з ЄС
Фото: EPA/UPG

Україна може отримати безвізовий режим із Євросоюзом у 2016 році.

Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск в інтерв'ю журналістам країн Східного партнерства в Брюсселі, повідомляє Укрінформ.

«У листопаді ми матимемо наступну технічну доповідь Єврокомісії. І якщо умови буде виконано, я не сумніваюся, що ми будемо готові, можливо, на початку 2016 року або пізніше, я буду готовий спонукати наших партнерів у Європі позитивно вирішити питання про безвізовий режим», - розповів Туск про перспективи візової лібералізації для України та Грузії.

Він зазначив, що складна ситуація на Донбасі, агресія не є перепонами на шляху до безвізового режиму для України.

«Я знаю, що деякі політики зазначають, що поки триває криза, ми не можемо прийняти таке рішення. Але це було б несправедливо. Це означає, що Росія має ключі до цього проекту. Ми застосуємо аналогічний принцип, як у Молдові, яка має аналогічну проблему з Придністров'ям. Ми повинні розглядати Україну за аналогічним принципом. Це означає, що конфлікт на Донбасі не буде негативною передумовою», - запевнив президент Європейської ради.

Раніше в Євросоюзі виключили надання Україні безвізового режиму на саміті "Східного партнерства" в Ризі в травні цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram