ГоловнаПолітика

Тарута про таємну зустріч мерів Донецької області: не шукайте сенсацій

Британці взяли з учасників зустрічі обіцянку мовчати

Тарута про таємну зустріч мерів Донецької області: не шукайте сенсацій
Фото: Макс Требухов

У неділю-понеділок у Святогірську Донецької області проходила зустріч голів місцевих адміністрацій.

Зустріч проходила без журналістів, порядку денного не розголошували.

При цьому у Святогірськ прибутку мери окупованих Донецька і Горлівки - Олександр Лук'янченко і Євген Клеп. Екс-губернатор Сергій Тарута, який також був серед запрошених, у коментарі LB.ua попросив не вибудовувати конспірологічних версій.

"Зустріч була організована CMI - це міжнародна платформа для вирішення конфліктів, яка розробляє стратегії діалогу і примирення. Таких ініціатив у країні декілька. Цей захід, наскільки я знаю, профінансовано коштом Британського посольства в Україні. Це не перша зустріч CMI, але перша, в якій я взяв участь. Формат зустрічей закритий для створення атмосфери довіри. Мене попросили не розголошувати подробиць обговорюваних питань. Але можу сказати, що жодної сенсації не було. Просто люди зустрічаються і намагаються знайти способи вирішення ситуації, що склалася", - зазначив Тарута.

Нагадаємо, раніше мер Донецька Олександр Лук'янченко лише зазначив, що йшлося про можливі шляхи врегулювання конфлікту на Донбасі. За його словами, як можливу модель вирішення конфлікту розглядали приклад Північної Ірландії.

Нагадаємо, що сьогодні дві бізнес-структури Ріната Ахметова - мережа заправок Parallel і продуктових магазинів "Брусничка" - оголосили про тимчасове згортання діяльності на території, підконтрольній т.зв. "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram