ГоловнаПолітика

Кабмін вніс до Ради кандидатури глав ФДМ і АМКУ

Ігор Білоус має очолити Фонд держмайна, Юрій Терентьєв - АМКУ

Кабмін вніс до Ради кандидатури глав ФДМ і АМКУ
Юрий Терентьев

Уряд вніс до Верховної Ради проекти постанов про призначення головою Фонду держмайна Ігоря Білоуса і главою Антимонопольного комітету - Юрія Терентьєва.

37-річний Білоус очолював очолював Державну податкову службу, яку пізніше реформували у ДФС, з березня 2014 року і був звільнений зі скандалом 23 березня 2015 року після звинувачень у корупції. До того часу жодного зв'язку з податковою сферою не мав. У його активі - робота в інвестбанку UBS, де Білоус очолював український бізнес. Також він трудився у російській компанії "Ренесанс Капітал", де керував інвестиційно-банківським управлінням в Україні та Центрально-Східній Європі. Крім того, він консультував олігарха Віталія Гайдука, а останнє місце його роботи перед держслужбою - консультант в інвесткомпанії "Альтіус". Основна сфера професійної діяльності Білоуса - розміщення облігацій, проведення публічних розміщень акцій (IPO) та угод зі злиття та поглинання.

Терентьєву 38 років, з квітня 2012 року працює в ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" на посаді заступника генерального юрисконсульта підприємства. У 1997-2000 рр. керував правовим забезпеченням діяльності американської фармацевтичної компанії "Брістол-Майєрс Сквібб Україна", а у 2000-2002 рр. працював радником з правових питань в міжнародній тютюновій компанії ЗАТ "Джей Ті Інтернешнл Компані Україна". Після цього протягом 10 років працював у міжнародній торговій компанії групи МЕТРО - ТОВ "МЕТРО Кеш енд Кері Україна", обіймаючи позиції начальника юрвідділу, начальника відділу фінконтролю, директора департаменту координації розвитку, директора з контролю за дотриманням законодавства та корпоративних стандартів.

Нагадаємо, голосування щодо голів ФДМ та АМКУ заплановано на вівторок, 19 травня. Можливо, відбудеться пакетне голосування разом із низкою інших кадрових питань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram