ГоловнаПолітика

Суд переніс розгляд справи Кернеса на 28 травня

Суддя попросив більше "Грифона" на справу мера Харкова

Суд переніс розгляд справи Кернеса на 28 травня
Фото: Валерий Шергин

Київський районний суд Полтави переніс на 28 травня засідання щодо обвинувачення мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців у погрозах вбивством, тортурах і викраданні.

Про це йдеться у рішенні суду, яке оголосив головуючий у справі суддя Андрій Антонов.

Крім того, суддя ухвалив окреме клопотання про посилення охорони в суді і виділення додаткових співробітників спеціального підрозділу "Грифон" для забезпечення безпеки проведення засідання.

Контроль щодо виконання цього клопотання і безпосередньої безпеки всіх учасників процесу суддя поклав на Генеральну прокуратуру, зокрема на прокурора відділу Генпрокуратури Олександра Ганілова.

Під час проведення попередніх слухань адвокат Кернеса Олександр Гульченко попросив перенести засідання до Апеляційного суду Харківської області (Харків), оскільки, за його словами, ця будівля більше захищена і пристосована до безпеки, і в цьому приміщенні базується "Грифон".

У свою чергу потерпілі у справі Сергій Ряполов і Олександр Утянін сказали, що евакуація Кернеса - це циркова вистава та фарс, щоб затягнути цю справу.

Нагадаємо, сьогодні "Грифон" евакуював Кернеса з зали суду через "загрозу його життю", оскільки в одного з мітингувальників під будівлею була вогнепальна зброя. За словами одного з адвокатів Кернеса, його закидали яйцями. Одне яйце влучило в голову. Також він чув погрози на свою адресу і своїх колег.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram