ГоловнаПолітика

Наступна зустріч у "нормандському форматі" може відбутися наприкінці травня, - ЗМІ

Про точну дату говорити рано

Наступна зустріч у "нормандському форматі" може відбутися наприкінці травня, - ЗМІ
Архив
Фото: EPA/UPG

Зустріч представників країн-учасниць "нормандського формату" (Франція, Німеччина, Україна, Росія) на рівні заступників міністрів - політичних директорів МЗС може відбутися наприкінці травня в Парижі. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на джерело в Парижі.

"Я не виключаю, що зустріч на рівні заступників міністрів - політдиректорів МЗС країн-учасниць "нормандського формату" може відбутися за два тижні, наприкінці травня в Парижі", - зазначив співрозмовник агентства.

За його словами, така можливість обговорюється, проте про точну дату говорити рано.

"Триває обмін думками, уточнюються деталі за позиціями сторін, очікуються результати роботи робочих груп тристоронньої контактної групи, які планували зустрітися наступного тижня в Мінську", - сказав дипломат. Він також додав, що як тільки сторони остаточно узгодять порядок денний можливої зустрічі, про неї одразу буде офіційно заявлено.

Нагадаємо, раніше низка ЗМІ поширила інформацію з посиланням на директора генерального департаменту з політичних питань і питань безпеки МЗС Франції Ніколя де Рів'єра, що зустріч на рівні заступників міністрів "нормандської четвірки" має відбутися  наприкінці травня, "ймовірно" в Парижі.

Перебуваючи 7 травня у Франції з робочим візитом, уповноважений з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко повідомляла, що чергова зустріч робочих груп тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі має відбутися через два тижні в Мінську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram