ГоловнаПолітика

Яценюк відхрестився від звільнення Боровика

Прем'єр готовий знайти для відомого економіста нову посаду

Яценюк відхрестився від звільнення Боровика
Фото: Макс Требухов

Прем'єр Арсеній Яценюк назвав причиною звільнення Олександра Боровика з Мінекономіки його конфлікт з міністром Айварасом Абромавічусом.

Відповідаючи в парламенті на питання про причини звільнення Боровика, Яценюк сказав: "Міністр посварився зі своїм радником... Це компетенція виключно міністра, і міністр прийняв таке рішення. Я це рішення поважаю".

Водночас прем'єр заявив, що готовий знайти для Боровика іншу посаду, якщо він дійсно хоче працювати на Україну.

"Наші двері відчинені навіть незважаючи на те, що у вас є якісь непорозуміння з міністром", - заочно звернувся він до Боровика.

Нагадаємо, сам Боровик раніше заявляв, що його відхід з уряду пов'язаний з конфліктом із прем'єром Арсенієм Яценюком. Згодом, однак, Боровик визнав, що у нього були розбіжності з Абромавічусом у баченні реформ. За словами ж Абромавічуса, рішення звільнити Боровика він прийняв сам, оскільки не спрацювався з ним.

Саша Боровик народився у Львові, у 1990 році втік з Української РСР в Європу. Після еміграції закінчив Гарвард. Останнім часом працював головним юрисконсультом щодо країн Європи, Близького Сходу та Африки (EMEA) в лондонському офісі американської компанії Akamai Technologies.

У середині березня Мінекономіки поширило повідомлення про те, що Боровик повернувся в Україну і призначений першим заступником Абромавічуса, однак відповідне розпорядження Кабміну так і не з'явилося. 14 травня Мінекономіки повідомило, що припиняє співпрацю з Боровиком, уточнивши, що він працював у міністерстві на посаді радника і був лише кандидатом на пост першого заступника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram