ГоловнаПолітика

Абромавічус пояснив звільнення Боровика

"Просто не спрацювалися. We move on"

Абромавічус пояснив звільнення Боровика
Айварас Абромавичус
Фото: Макс Требухов

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявив, що сам вирішив не призначати Олександра Боровика своїм першим заступником і звільнити його з посади радника.

"Запевняю, що всі мої призначення і звільнення - моя особиста відповідальність. Без дзвінків ззовні і без тиску", - написав він у твіттері.

"Ми набрали 85 нових співробітників. Будуть кадрові помилки. Це життя. Історія з Боровиком цьому підтвердження. Просто не спрацювалися. We move on", - додав міністр.

Абромавічус пообіцяв у вихідні провести брифінг на тему кадрової політики міністерства. При цьому міністр підкреслив, що Боровик був кандидатом на посаду першого заступника, але офіційно його не призначали.

"Саша не був призначений, і він, як юрист, це знав. Таблички, візитки, конференції - на його совісті", - написав міністр.

У свою чергу, Боровик на своїй сторінці у фейсбуці заявив, що його погляди на реформи не збіглися з поглядами Абромавічуса.

"У світлі мого відходу і публічної заяви Айвараса я хотів би сказати, що у мене не було жодних особистих проблем з міністром. Я також вірю, що він зібрав чудову команду навколо себе. Мої розбіжності з ним були виключно інтелектуального характеру. Я казав, що країна потребує послідовної економічної стратегії, і, на мій погляд, міністерство має розробити ліберальний порядок денний для України. Я також казав, що просте дерегулювання не матиме ефекту, а має бути певна система за ним. Ми також не знайшли згоди у баченні швидкості реформ. Я казав, що вони повинні працювати швидше і глибше. Він же вважав, що все гаразд. Я не стверджую, що правий, але я наполягав і досі наполягаю на тому, що такі інтелектуальні дебати мають заохочуватися у міністерстві і серед його керівництва", - написав він. Нагадаємо, сам Боровик раніше заявляв, що його відхід з уряду пов'язаний із конфліктом з прем'єром Арсенієм Яценюком.

Саша Боровик народився у Львові, у 1990 році втік з Української РСР у Європу. Після еміграції закінчив Гарвард. Останнім часом працював головним юрисконсультом щодо країн Європи, Близького Сходу та Африки (EMEA) у лондонському офісі американської компанії Akamai Technologies.

У середині березня Мінекономіки поширило повідомлення, що Боровик повернувся в Україну і призначений першим заступником Абромавічуса, однак відповідне розпорядження Кабміну так і не з'явилося. 14 травня Мінекономіки уточнило, що Боровик працював як радник і був лише кандидатом на пост першого заступника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram