ГоловнаПолітика

В Україні розпочинає роботу місія ЄС з аналізу ситуації на Донбасі (оновлено)

Євросоюз у відповідь на прохання про миротворців вирішив вивчити ситуацію на місці.

В Україні розпочинає роботу місія ЄС з аналізу ситуації на Донбасі (оновлено)

В Україні у четвер починає роботу місія Євросоюзу з аналізу ситуації на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента за підсумками його розмови з президентом Європейської Ради Дональдом Туском в Аахені.

"Співрозмовники позитивно оцінили реалізацію рішення саміту Україна-ЄС про скерування в Україну оціночної місії ЄС з аналізу ситуації на Донбасі, яка сьогодні починає свою роботу", - сказано в ньому.

Напередодні саміту "Східного партнерства" в Ризі Порошенко і Туск також обговорили виконання Україною зобов'язань в рамках Плану дій для запровадження безвізового режиму.

Порошенко закликав надати більш чіткі європейські перспективи країнам "Східного партнерства", які твердо заявили про свої європейські прагнення.

Оновлено. Як повідомив Українські Новини прес-аташе представництва ЄС в Україні Давид Стулік, цивільна місія оцінюватиме насамперед гуманітарну ситуацію на Донбасі. Зокрема, ЄС отримає дані про потреби переселенців.

Місія має підготувати звіт про потреби України, який обговорять всі 28 країн-членів ЄС.

Стулік не має інформації про терміни перебування місії в Україні та про можливу дату надання звіту.

Нагадаємо, у відповідь на прохання Києва відправити на Донбас миротворців ЄС вирішив направити в Україну оціночну місію, яка вивчить варіанти участі Євросоюзу в урегулюванні ситуації на сході країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram