ГоловнаПолітика

МВС підозрює Каськіва в махінаціях із привласненням мільярдів гривень із казни

Екс-голові Держінвестпроекту не вдасться сховатися від слідства навіть в Австрії, - Аваков.

МВС підозрює Каськіва в махінаціях із привласненням мільярдів гривень із казни
Архивное фото
Фото: www.kmu.gov.ua

Головне слідче управління МВС проводить досудове розслідування за фактом діяльності посадових осіб "Держінвестпроекту", повідомляє "Українська правда" з посиланням на фейсбук-сторінку міністра МВС Арсена Авакова.

За словами Авакова, встановлено, що посадові особи "Держінвестпроекту", змовившись зі службовими особами держпідприємства "Державна інвестиційна компанія", підприємствами "Боржава резорт", "Біоннік Девелопмент", "Ел Ен Джі Термінал", "Борисфен", "Дирекція з будівництва та управління проектом "Повітряний експрес", "Грін Енерго", "Нацпроект "Відкритий світ" та іншими, протягом 2012-2013 років заволоділи сумою близько 2 мільярдів гривень, яка належала державі.

"Зараз у межах кримінального провадження активно розслідують заволодіння державними коштами, виданими як кредити ТОВ "Боржава Резорт" (165 млн грн) і ТОВ ТД "Борисфен" (94,2 млн грн)", - повідомив Аваков.

"Як установлено слідством МВС і Держфінмоніторингом, згадані підприємства отримані державні кошти використовували переважно для купівлі валюти з її подальшим перерахуванням компаніям-нерезидентам для придбання частини акцій і часток у статутних капіталах українських підприємств", - додав він.

"Під час розслідування встановлено, що вказані одержувачі кредитів були раніше прямо або побічно пов'язані з керівництвом Держінвестпроекту, зокрема з Каськівим В.В.", - написав міністр.

Він також висловив упевненість у тому, що Каськіву не вдасться заховатися від слідства, "відсидівши, як він зараз це робить, в Австрії під опікою пана Фірташа".

Як повідомляли, раніше у справі Osthem спливли імена Льовочкіна та Каськіва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram