ГоловнаПолітика

У парку "Феофанія" приватизували будови на підставі фіктивного рішення суду

З'ясувалося, що райсуд Донецька не ухвалював рішення про передачу прав власності

У парку "Феофанія" приватизували будови на підставі фіктивного рішення суду
Фото: www.accbud.ua

Прокуратура Шевченківського району Києва подала позов до Окружного адміністративного суду Києва про визнання незаконним відчуження у приватну власність приміщень у парку "Феофанія".

Ці приміщення загальною площею понад 400 м² належали держустанові "Інститут еволюційної екології НАН України" (управляє парком "Феофанія"), але у 2010 році право власності на них віддали фізичній особі на підставі рішення Ворошиловського райсуду Донецька, нібито ухваленого ще у 1999 році.

"Однак, як з'ясувалося, районний суд міста Донецька таку справу ніколи не розглядав і рішення про відчуження державного майна у приватну власність не ухвалював", - сказано в повідомленні прокуратури Києва.

Тепер прокуратура вимагає скасувати запис державного реєстратора про реєстрацію права власності на приміщення держустанови за фізичною особою.

Нагадаємо, у березні Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов прокуратури Шевченківського району Києва і визнав незаконною передачу у приватну власність приміщень ДП "Лікувально-профілактичний комплекс "Феофанія", також здійснену на підставі рішення суду, що не існує. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram