ГоловнаПолітика

Президент присвоїв 458 багатодітним матерям звання героїнь

Порошенко нагороджує набагато менше жінок, ніж Янукович

Президент присвоїв 458 багатодітним матерям звання героїнь

Президент Петро Порошенко з нагоди Дня матері підписав указ про присвоєння почесного звання "Мати-героїня" 458 багатодітним матерям.

Почесне звання присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку.

Разова винагорода жінкам, яким присвоєно почесне звання України "Мати-героїня", дорівнює десятикратному розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб (з січня прожитковий мінімум дорівнює 1176 гривням).

Варто зазначити, що Віктор Янукович за часів свого президентства присвоїв звання "Мати-героїня" близько 100 тисячам багатодітних матерів. У 2013 році до Дня матері він присвоїв це звання 5 тисячам жінок.

Петро Порошенко за неповний рік при владі присвоїв звання "Мати-героїня" близько 4,5 тисячам багатодітних матерів.

День матері - міжнародне свято на честь матерів. У цей день прийнято вітати матерів і вагітних жінок, на відміну від Міжнародного жіночого дня, коли привітання приймають усі представниці жіночої статі. У різних країнах цей день припадає на різні дати. В основному, у світі День матері відзначається у другу неділю травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram