ГоловнаПолітика

Найєм попросить Австрію знайти брехуна з-поміж Фірташа і Кличка

Дмитра Фірташа змушують надати докази своїх слів

Найєм попросить Австрію знайти брехуна з-поміж Фірташа і Кличка
Фото: dmitryfirtash.com

Нардеп Мустафа Найєм передасть судовим органам Австрії відповідь мера Києва Віталія Кличка на свій запит. Кличко в ньому заперечує залежність від Фірташа.

"Віталій Кличко відповів на мій запит щодо свідчень Дмитра Фірташа в суді Відня. Мер Києва стверджує, що не має жодних зобов'язань перед бізнесменом, не підписував з ним жодних документів і ні він сам, ні його політична партія не фінансувалася ні самим паном Фірташем, ні афілійованими з ним структурами. Фактично це означає, що під час суду у Відні Дмитро Фірташ збрехав під присягою. І якщо я правильно все розумію, цей факт може значно ускладнити перебування бізнесмена в Австрії", - написав Найєм у фейсбуці.

Фото: facebook.com/Mustafanayyem

"За моєю інформацією, найближчим часом підрозділ з кримінальних справ Департаменту юстиції США оскаржить рішення Вищого земельного суду Відня про відмову в екстрадиції Дмитра Фірташа. Відповідь Віталія Кличка буде перекладено на німецьку мову і після юридичного завірення передано судовим органам Австрії. Упевнений, цей документ мають розглянути під час повторного судового засідання, він має лягти в основу рішення щодо апеляції Департаменту юстиції США. Якщо Дмитро Фірташ буде заперечувати слова Віталія Кличка, йому доведеться надати суду і громадськості документальне підтвердження своїх слів", - додав він.

Нагадаємо, Фірташ під присягою на суді у Відні заявив, що підтримував Кличка і партію "Удар", а навесні 2014 року посприяв тому, щоб Кличко зняв свою кандидатуру на користь Порошенка на президентських виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram