ГоловнаПолітика

Аваков залишить презумпцію невинуватості в адмінсправах

Водіїв не визнаватимуть винними автоматично

Аваков залишить презумпцію невинуватості в адмінсправах
Фото: Макс Левин

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що принцип презумпції невинуватості в законодавстві про адміністративні правопорушення залишиться.

Про це він написав у своєму фейсбуці у відповідь на коментар одного з користувачів про те, що влада готується зняти презумпцію невинуватості.

"Ні, не знімаємо. У проекті йшлося про підпорядкування поліцейському (при адмінпорушення - презумпція його правоти). Але ми вилучили відповідну пропозицію з проекту після обговорення з експертами - щоб уникнути двозначності і ризиків в умовах недовіри до нинішніх правоохоронців. Тепер цієї норми в проекті закону немає", - написав Аваков.

Йдеться про законопроект №2562 від 6 квітня "Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху". Одне з положень документа передбачає, що принцип презумпції невинуватості не поширюється на осіб, які притягуються до адміністративної відповідальності.

Судячи з усього, спірне положення буде виключено із законопроекту безпосередньо при голосуванні у Верховній Раді, оскільки процедура відкликання Кабміном проекту закону і подачі нового варіанту документа складна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram