ГоловнаПолітика

Митрополит Онуфрій розписався в повазі до героїв АТО

Ієрархи УПЦ МП протестували проти війни як явища, стверджує глава церкви

Предстоятель Української православної церкви (Московський патріархат) митрополит Онуфрій у відеозверненні ще раз пояснив свою поведінку на засіданні Верховної Ради, коли він разом з митрополитом Антонієм та єпископом Іоною не встали при зачитуванні імен бійців АТО, які отримали звання Герой України.

"Дійсно, коли президент говорив у своїй промові про війну на донбаській землі і про героїв, які відзначилися там, у тому військовому конфлікті, ми не встали. І це було не в знак зневаги до Героїв України. Ми шануємо і поважаємо цих людей. Це люди, котрі удостоїлися великої честі, такої високої державної нагороди, і ця нагорода їм дана за те, що вони ризикували своїм життям, а деякі віддали своє життя за це. Ми ще раз висловлюємо цим людям свою велику повагу. Ми не встали, тому що це був наш знак протесту проти війни як явища. Ми не хочемо, щоб війна тривала на нашій землі, ми не хочемо, щоб люди вбивали один одного. Ми хочемо миру і щоб на нашій землі було Боже благословення", - сказав митрополит Онуфрій.

Нагадаємо, ієрархи УПЦ МП сиділи, коли інші учасники засідання ВР, яке відбулося вдень 8 травня, стояли, вшановуючи бійців АТО.

У звіті про відвідування ієрархами засідання ВР на сайті УПЦ МП запозичені фотографії LB.ua, однак тільки ті, на яких не видно митрополитів Онуфрія, Антонія та єпископа Іону.

Увечері в п'ятницю прес-служба УПЦ МП оприлюднила офіційне роз'яснення поведінки ієрархів церкви."Митрополит Онуфрій не відреагував на цю промову так, як всі інші гості та учасники урочистого засідання, щоб підкреслити - потрібно негайно припинити війну!" - йшлося в ньому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram