ГоловнаПолітика

ДАІ вводить спецномери для волонтерів та бійців АТО, - Аваков

За три дні в Києві затримали близько 100 авто з патріотичними наклейками

ДАІ вводить спецномери для волонтерів та бійців АТО, - Аваков
Фото: Arsen Avakov

З метою припинити випадки спекуляції на патріотичній темі і впорядкувати контроль ідентифікаційних номерних знаків автомобілів ДАІ вводить спецномери.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Facebook.

"Ніяких наклейок на номерах, що ускладнюють реальну ідентифікацію авто, - ні "ПТН ПНХ", ні якихось інших - тільки державний номер. За три дні тільки в Києві було затримано близько 100 таких транспортних засобів. Значна частина цих машин працювала в реальному секторі допомоги АТО - або безпосередньо у підрозділах Нацгвардії, МВС, Збройних сил (машини туди передали волонтери) - або в реальному волонтерському секторі допомоги підрозділам АТО. Працюють і мають проблеми з процедурою постановки на держоблік", - написав він.

"Дав вказівку Державтоінспекції ввести тимчасовий облік таких автомобілів. З цією метою керівництву регіональних підрозділів Державтоінспекції та командирам підрозділів МВС і Нацгвардії, добровольчих підрозділів, з інформуванням підрозділів ЗС. Надавати такі транспортні засоби на огляд в підрозділи Державтоінспекції та експертної служби для їх ідентифікації та видачі тимчасових номерних знаків встановленого зразка протягом 24 годин з моменту звернення. Такий же порядок реєстрації буде дійсний і для реально діючих волонтерських організацій", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Аваков заборонив наклейки на автомобільних номерах будь-якого змісту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram