ГоловнаПолітика

СБУ надіслала в Генпрокуратуру матеріали про Суркова

Наливайченко пообіцяв, що справа проти помічника Путіна потрапить до суду.

СБУ надіслала в Генпрокуратуру матеріали про Суркова
Фото: nnm.ru

Служба безпеки України скерувала в Генпрокуратуру матеріали про причетність Владислава Суркова, помічника президента Росії, до дестабілізації ситуації в країні. Про це повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко.

"Спрямовано матеріали й епізоди, які, на думку СБУ, є підставою для того, щоб підозрювати і того громадянина Росії, про якого ви згадали [Владислава Суркова], і його першого помічника Інала Ардзінбу у скоєнні злочинів, пов'язаних з тероризмом на території нашої держави, закликами до повалення конституційного ладу і з останніми резонансними підготовками до кримінальних злочинів, в тому числі до кілерських злочинів в Одесі. Коли вони потраплять до суду, тоді ми зможемо говорити про те, щоб передати ці матеріали міжнародним експертам і правозахисникам", - цитує Наливайченка РБК-Україна.

"Усі ці матеріали будуть у суді, як і громадяни Росії, які безпосередньо чи непрямо беруть участь у провокуванні незаконних дій на території нашої держави і не зможуть уникнути покарання", - додав голова СБУ.

Нагадаємо, в СБУ вважають Суркова причетним до масових вбивств на Майдані. Докладно про роль Суркова в розгоні Майдану, у відмові від УА з ЄС і анексії Криму читайте в матеріалі "Владислав Сурков. Український слід".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram