ГоловнаПолітика

Російське слідство заявило, що бойовики відпустили Савченко

Українку нібито не викрадали - вона сама перейшла кордон.

Російське слідство заявило, що бойовики відпустили Савченко
Фото: EPA/UPG

Російські слідчі в клопотанні про продовження арешту для українки Надії Савченко заявили, що бойовики в червні 2014 року захопили її в полон, потім відпустили, а тоді Савченко сама незаконно перетнула кордон України з Росією.

"Безпосередньо після бойової сутички Савченко Н.В. була захоплена в полон ополченцями самопроголошеної Луганської народної республіки, після чого відпущена, і в період часу з 15 год. 30 хв. до 17 год. 00 хв. 23.06.2014 року,  порушуючи встановлений порядок для в'їзду на територію Російської Федерації, незаконно перетнула державний кордон Російської Федерації", - йдеться у клопотанні слідства про продовження арешту. Документ оприлюднив адвокат Савченко Марк Фейгін.

Нагадаємо, Савченко захопили в полон бойовики. За командою ватажка ЛНР Ігоря Плотницького вони вивезли її в Росію, де Надію звинуватили в тому, що вона, дізнавшись координати розташування російських журналістів Ігоря Корнелюка й Антона Волошина, передала їх силам АТО. Корнелюк і Волошин загинули в результаті обстрілу. Захист Савченко надав відеодокази, що українка не могла передавати координати, оскільки її викрали бойовики до того, як почався обстріл.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram