ГоловнаПолітика

ГПУ перевіряє причетність Ахметова до фінансування тероризму

Офіційних звинувачень бізнесменові не висували

ГПУ перевіряє причетність Ахметова до фінансування тероризму
Фото: shakhtar.com

Генеральна прокуратура України проводить розслідування щодо можливої причетності українського бізнесмена Ріната Ахметова до фінансування терористів на Донбасі.

Про це йдеться у відповіді ГПУ на запит про порушення справ проти бізнесменів Ріната Ахметова та Ігоря Коломойського, передає РБК-Україна.

У документі сказано, що Ахметову і Коломойському не висувалося жодних підозр щодо зазначених у запиті кримінальних справ. При цьому ГПУ проводить досудове розслідування про можливу причетність бізнесменів до фінансування бойовиків.

"Генеральною прокуратурою проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 258-5 Кримінального кодексу, розпочатому у зв'язку з поширенням у засобах масової інформації повідомлень про можливу причетність окремих осіб, у тому числі Ахметова Р. Л., до фінансування і матеріального забезпеченню терористичних організацій, незаконних збройних і воєнізованих формувань, які діють на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей", - йдеться в документі.

Фото: РБК-Украина

Нагадаємо, народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Єгор Фірсов повідомив, що стосовно Ріната Ахметова порушено кримінальну справу за фактом фінансування тероризму і сепаратизму. У прес-службі бізнесмена спростували цю інформацію і заявили, що Ахметова викликали на допити як свідка.

Раніше голова Служби безпеки Валентин Наливайченко заявив, що СБУ не має серйозних претензій до Ахметова, а вся інформація перевіряється в рамках кримінального провадження Генпрокуратури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram