ГоловнаПолітика

Слідком РФ порушив справу проти українського політолога

Юрія Романенка звинуватили у закликах знищувати російських журналістів

Слідком РФ порушив справу проти українського політолога
Юрий Романенко
Фото: facebook.com/Andriy.Zavoloka

Слідчий комітет Росії (СК РФ) порушив кримінальну справу проти українського політолога Юрія Романенка за статтями про розпалювання ненависті і підбурювання до вбивства.

Про це повідомив офіційний сайт СК РФ.

У російському відомстві заявили, що на початку квітня український політолог Романенко, перебуваючи на конференції у Гарвардському університеті (штат Массачусетс, США), нібито публічно заявив про те, що "Збройні сили України мусять вибірково і ретельно знищувати російських журналістів, які висвітлюють ситуацію на південному сході України".

"Згодом 5 квітня 2015 року Романенко розмістив текст виступу на конференції на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук під заголовком "Як ми в Гарварді про Україну дискутували". Також текст опублікували і у ЗМІ. На думку слідства, матеріал містить заклики, які схиляють посадових осіб ЗСУ здійснювати масові вбивства громадян РФ, російських журналістів у зв'язку зі здійсненням ними своєї службової діяльності", - заявили в СК РФ.

Зазначимо, що пост Романенка у Фейсбуці про "знищення російських журналістів" написано у саркастичному стилі. На своїй сторінці політолог пояснив, що публікував свою заяву, щоб показати абсурдність міжнародного права.

"У зв'язку із цим кілька запитань до Маркіна (представника СК РФ, - ред.) і всього СК: 1. На якій конференції в Гарварді Романенко публічно це заявив? 2. Коли стане зрозуміло, що конференції в Гарварді не було, то виникне запитання - де Романенко щось заявив? 3) Хто може підтвердити, що заявив Романенко? 4) Що буде, якщо ті, хто може щось підтвердити, скажуть, що Романенко нічого такого в цьому контексті не заявляв..." - написав політолог у Фейсбуці.

Нагадаємо, в березні СК РФ порушив кримінальну справу проти української армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram