ГоловнаПолітика

Яценюк закликав дати "жорстку відповідь" організованій злочинності

Прем'єр провів нараду в МВС через події у Києві

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству внутрішніх справ і Службі безпеки України посилити боротьбу з організованою злочинністю.

Про це прем'єр заявив під час оперативної наради в МВС у понеділок, 4 травня, яку зібрав через збройний напад на АЗС у Києві, унаслідок яких загинуло двоє співробітників міліції і четверо серйозно постраждали, йдеться у повідомленні департаменту інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів.

"Наша відповідь (організованій злочинності) має бути такою ж, як була сьогодні вранці, - жорсткою і радикальною. Боротьба з організованою злочинністю у країні всіма законними засобами і методами. Широкомасштабна операція за всіма матеріалами, які є, з тією метою, щоб нікому не кортіло порушувати закон і стріляти у співробітників міліції", - підкреслив Яценюк.

Глава уряду та міністр внутрішніх справ звернуться до мера з тим, щоб перевірити житлові умови сімей загиблих і виділити їм житло.

Також Яценюк розпорядився виплатити сім'ям загиблих правоохоронців компенсацію, передбачену законом.

У свою чергу Арсен Аваков повідомив, що звернеться до президента України з тим, щоб нагородити загиблих міліціонерів.

Нагадаємо 4 травня близько 01.30 у Деснянському районі столиці невідомі в масках, погрожуючи зброєю, напали на автозаправну станцію. Зловмисники поранили в руку співробітника АЗС і забрали з каси 823 грн.

Під час переслідування підозрюваних два співробітники полку міліції спеціального призначення загинули, троє правоохоронців у важкому стані перебувають у лікарні.

4 травня правоохоронці затримали трьох підозрюваних у вбивстві 2 міліціонерів у Києві в понеділок. Зловмисники визнали свою провину і зізналися в обстрілі поста ДАІ у Биківні 2 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram