ГоловнаПолітика

Чубаров закликав ООН засудити дії Росії в Криму

При окупації неможливо дотримуватись соціальних, економічних та культурних прав кримських татар

Чубаров закликав ООН засудити дії Росії в Криму
Фото: EPA/UPG

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав засудити дії Російської Федерації щодо кримських татар в окупованому Криму.

Про це Чубаров заявив під час обговорення резолюції підсумкових документів на Постійному форумі ООН з питань корінних народів, передає "Крым.Реалии".

"Пропоную Постійному форуму внести в підсумкові документи за результатами нашої роботи положення, що вказують на загрози кримськотатарському народу в результаті незаконної окупації Криму, і вимагають від країни-окупанта повністю дотримуватися прав корінного народу Криму", - заявив Чубаров.

Він також зазначив, що дотримуватись соціальних, економічних та культурних прав кримських татар в умовах окупації неможливо, і необхідно докласти всіх зусиль, щоб деокупувати незаконно анексовані території.

Постійний форум ООН з питань корінних народів наділений повноваженнями обговорювати питання корінних народів у рамках мандата Ради в тому, що стосується економічного і соціального розвитку, культури, навколишнього середовища, освіти, охорони здоров'я та прав людини.

Нагадаємо, раніше Чубаров заявляв, що Україні слід готуватися до повномасштабного військового конфлікту з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram