ГоловнаПолітика

Порошенко впевнений, що "Правий сектор" увійде до ЗСУ

Президент переконаний, що конфлікт навколо добровольців і Збройних сил був створений штучно

Порошенко впевнений, що "Правий сектор" увійде до ЗСУ
Порошенко перед вылетом на восток
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко переконаний у продовженні інтеграції підрозділів добровольчого українського корпусу "Правого сектору" до складу Збройних сил.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу СТБ.

"Поставлено завдання для того, щоб забезпечити єдине і ефективне командування та координацію дій всіх військових підрозділів, було запропоновано план, коли кожному було запропоновано влитися до лав Збройних сил, Національної гвардії, підрозділів Міністерства внутрішніх справ, інших підрозділів. Вся ця програма блискуче реалізована", - зазначив Президент.

Порошенко підкреслив, що лише один підрозділ не завершив цей процес.

"Залишився один підрозділ. Один. Я вважаю, що процес відбувався дуже позитивно. Дуже вдячний народному депутату Дмитрові Ярошу, який кілька тижнів тому став радником, на громадських засадах, начальника Генерального штабу, і почався той самий процес інтеграції, який був в інших підрозділах. Я впевнений, що його буде продовжено", - зазначив Порошенко.

При цьому Президент висловив думку, що конфлікт навколо входження "Правого сектору" до складу Збройних сил був інспірований штучно.

"Ніколи український солдат, український воїн не стрілятиме у свого побратима. Це штучна і провокаційна теза, яку протягом вчорашнього дня намагалися поширити для того, щоб "розгойдати човен", продемонструвати нібито внутрішній конфлікт усередині України, якого немає", - підкреслив Порошенко.

Він також зазначив, що окремі політики намагаються політизувати цей процес.

Нагадаємо, 28 квітня "Правий сектор" заявив про блокування військовослужбовцями 25-ї і 95-ї аеробригад ЗСУ бази добровольчого батальйону ПС у Дніпропетровській області.

29 квітня понад 350 активістів "Правого сектору" пікетували будівлю Адміністрації Президента з вимогою роз'яснити ситуацію щодо блокування бази.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram