ГоловнаПолітика

Україна закликає прискорити запуск підгруп за мінським угодами

Учасники зустрічі майже 6 годин обговорювали необхідність припинення вогню, звільнення полонених, доставку гумдопомоги на Донбас та інші питання

Україна закликає прискорити запуск підгруп за мінським угодами
Фото: Макс Левин

Україна закликає до якнайшвидшого запуску роботи чотирьох підгруп з безпеки, політичних, економічних і гуманітарних питаннях, які безпосередньо стосуються виконання мінських домовленостей.

Про це повідомила прес-секретар колишнього президента України Леоніда Кучми, який є представником України в контактній групі, Дарка Оліфер у Facebook.

У роботі контактної групи вперше взяв участь новий представник Росії, посол з особливих доручень Азамат Кульмухаметов.

Учасники зустрічі обговорили виконання ключових пунктів мінських домовленостей - припинення вогню, відведення важких видів гармат, звільнення незаконно утримуваних осіб, написала Оліфер.

Також йшлося про постачання української та міжнародної гуманітарної допомоги у Донецьк і Луганськ, про деескалацію ситуації в Широкиному та пропозицію української сторони про відведення танків, гармат, мінометів калібром менше 100 мм.

Українська сторона закликає якнайшвидше запустити роботу підгруп з безпеки, політичних, економічних і гуманітарних складових Мінської угоди. Робота цих підгруп має проходити під головуванням ОБСЄ за участю міжнародних організацій.

Сьогоднішня скайп-зустріч тривала 5 годин 40 хвилин - це приблизно вдвічі довше, ніж середня тривалість відеоконференцій Тристоронньої контактної групи з представниками ДНР і ЛНР.

Нагадаємо, 27 квітня Володимир Путін замінив представника РФ у Контактній групі: замість посла РФ в Україні Михайла Зурабова призначили Азамата Кульмухаметова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram