ГоловнаПолітика

У мене конфлікт не з прокуратурою, а із системою, - мер Запоріжжя

Олександр Сін фігурує як підозрюваний у "трудовій" справі

У мене конфлікт не з прокуратурою, а із системою, - мер Запоріжжя
Фото: Макс Требухов

Мер Запоріжжя Олександр Сін пов'язує кримінальну справу проти нього про порушення порядку укладення контрактів з головними лікарями, яку прокуратура нещодавно передала до суду, з особистими амбіціями прокурора області Олександра Шацького. Про це Сін заявив в інтерв’ю LB.ua.

"Це особисті амбіції групи товаришів. У цьому разі - прокурора області (Олександра Шацького - ред.). Він обіцяв Майдану, що посадить мене. І про це неодноразово заявляв в інтерв'ю", - прокоментував він.

За словами Сіна, кримінальна справа стосується договорів з 19 керівниками медичних закладів Запоріжжя.

"У жовтні (минулого року - ред.) Кабмін затвердив новий порядок укладання контрактів з керівниками медичних установ. 4 грудня він набув чинності, а в кінці грудня мені приносять на підпис контракти... Але для того, щоб їх підписати, потрібно було внести зміни до положення Департаменту охорони здоров'я міськради, який за новим законодавством мав затвердити типову форму договорів і подати їх мені разом з деклараціями директорів установ. Тобто ті контракти, які мені поклали на підпис, не відповідали Закону", - розповів він.

"Мої юристи запропонували внести доповнення до старих контрактів і продовжити їх на три місяці, тим паче, що в контрактах був пункт, що дозволяє зробити це за погодженням сторін. Наголошую, ми не підписували нові контракти і таким чином не порушили порядок їх укладення, введений Кабміном", - додав мер Запоріжжя.

Він також підтвердив, що фігурує як свідок у кримінальній справі стосовно КП "Побутовик". "Ця справа ще більш дивна, ніж щодо лікарів", - прокоментував він.

На запитання, чи можна вважати його конфлікт з прокуратурою системним, Сін відповів: "У мене конфлікт не з прокуратурою, а із системою".

Крім того, мер Запоріжжя негативно ставиться до того, що прокуратура розслідує понад 20 кримінальних проваджень щодо діяльності комунальних підприємств міста. В основному, через розкрадання коштів, нецільове використання або хабарництво їх керівників. Він вважає, що несе за це політичну відповідальність.

"Я вважаю, що політичну відповідальність, безумовно, несу. Але є зони відповідальності за прийняті рішення. І кожен має відповідати за свої дії. Безумовно, 20 кримінальних справ - це погано. Але я можу вам сказати одне - я не давав жодних злочинних вказівок на предмет того, з ким або коли укладати договори. Я, до речі, впевнений, що цього не робили і мої заступники. Я вважаю, що причина такої ситуації - проблема кадрового підходу. Конкретно: коли функцію підбору кадрів взяла на себе партія", - заявив Сін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram