ГоловнаПолітика

Біля Адміністрації президента зібралися сотні прихильників "Правого сектору"

Артем Скоропадський пригрозив підпалити офіс Порошенка

Сотні прихильників "Правого сектору" пікетують будівлю Адміністрації президента.

Приводом для акції стала ситуація з блокпостами ЗСУ навколо бази "Добровольчого українського корпусу Правого сектору" у Дніпропетровській області.

Українські Новини оцінюють число учасників акції у 300 осіб, РБК-Україна - у 200.

За правопорядком стежать близько 300 співробітників міліції.

РБК-Україна публікує коментар прес-секретаря "Правого сектору" Артема Скоропадського, в якому він погрожує підпалом Адміністрації президента.

"Ми прийшли, щоб нам пояснили, що відбувається - це раз. А якщо це якась провокація, яку влаштував хто-небудь в Адміністрації президента, або в Міністерстві оборони, або в Генштабі - щоб ті люди були покарані. Природно, (прийшли) вкотре сказати, що ми хочемо добитися легалізації і воювати далі... Ми прийшли запитати, що і як. Якщо нас не почують, тоді це буде попереджувальний мітинг і наступний мітинг триватиме стільки, скільки горітиме Адміністрація президента", - сказав Скоропадський.

Представники Адміністрації президента ще не виходили до протестувальників.

Нагадаємо, що у вівторок навколо бази ПС у селі Великомихайлівка Покровського району Дніпропетровської області виставлено блокпости десантників. Водночас ситуація спокійна, військові не конфліктують із бійцями "Правого сектору".

Міністерство оборони стверджує, що події біля бази "Правого сектору" - це навчання підрозділів високомобільних десантних військ ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram